Beweging / Dans-je-fit

programma 2020-2021:
dinsdag 20u30: figuurtraining en dans
woensdag 19u30 - 20u30: ENERZING YIN FLOW op 7 oktober (met life harpspel), 14 oktober, 21 oktober en 28 oktober - dynamic yin yoga
woensdag 20u30 - 21u30: Vinyasa Yoga - all levels
donderdag 20u30-21u30: figuurtraining en volledige oefenreeks
Balletzaal CC 't Vondel - Halle

figuurtraining en dans:
Na een korte opwarming, trainen we 3 grote, belangrijke spiergroepen voor een goede houding (figuur): borstspieren, buikspieren en bilspieren.
Het tweede deel van de les bestaat uit conditietraining door middel van dans. Gedragen door de warme ritmes van latijn Amerikaanse muziek, wordt de dans van eenvoudige stapbewegingen uitgewerkt in twee tot drie verschillende variaties. Deze variaties laten toe dat iedereen deze les kan volgen: je kiest zelf of je bij het stapritme blijft of dat je de opbouw naar versnelde of intensere uitvoeringen meedoet.
Conditietraining met dans, dat is plezier verzekerd!

De les wordt verzorgd door Christine Van Den Bossche (licentiate Lichamelijke Opvoeding)

Christine geeft sinds 1987 conditiegerichte dansles (aerojazz, dans-je-fit, zumba - Christine volgde de officiële Zumba opleiding.) en geniet nog steeds van elke dansbeweging!
De energie die ze ontvangt via dans, deelt ze graag met iedereen!

dynamic Yin yoga – in de poses laten we de zwaartekracht zijn werk doen om in een diepe stretch en zo ook ontspanning te komen. Het dynamisch karakter draagt bij tot een zachte flow.
Tijdens de maand oktober
Vinyasa yoga, all levels – een intensievere vorm van yoga waarbij je de poses uitvoert op het ritme van je ademhaling.
Het is mogelijk om beide lessen te volgen.
Elke eerste woensdag van de maand wordt de les dynamic Yin Yoga met live therapeutisch harpspel verzorgd en ontvang je de weldaad van Synergie (twee positieve energieën versterken elkaar: 1+1=3).

Yoga wordt gegeven door Anke Read (yoga instructor)

Anke volgde een intense opleiding Yoga. Haar lessen zijn goed opgebouwd en bieden aan iedereen de kans omdat er steeds verschillende opties aangereikt worden, om soepel en/of sterk in lichaam en geest te worden via Yoga.

Op donderdag is er om 20u30 een les figuurtraining met een volledige oefenreeks voor alle grote spiergroepen.
De les start met conditiegerichte nummers die je kan stappen, huppelen of lopen, met of zonder springen: daarom is ook deze les geschikt voor alle leeftijden!

Borst, Buik en Billen zijn belangrijk maar er is ook veel aandacht voor de rugspieren, voet- en beenspieren, armspieren en schoudergordel.

Een evenwichtige combinatie van versterking en versoepeling : je ondergaat een echte houdingscorrectie of figuurtraining

Na deze les op muziek (onder andere met je favoriete nummers) ga je happy naar huis!

De les wordt verzorgd door Christine Van Den Bossche (licentiate Lichamelijke Opvoeding)

Christine geeft sinds 1987 deze les en heeft een eigen methode ontwikkeld om spieren op een zachte maar efficiënte manier te versterken maar ook te versoepelen:
"Je kneedt het lichaam - liefdevol! - zoals je het deeg van een brood bewerkt"

Door Corona is vooraf inschrijven verplicht: voor aanvraag van een proefles moet je een mail sturen naar Christine (vdb.christine@telenet.be). De aanvraag moet goed op voorhand gedaan worden omdat het aantal deelnemers in de balletzaal door de corona maatregelen beperkt is.
Je kan op elk moment van het jaar aansluiten: proefles Yoga = € 14 en proefles figuurtraining) = € 10.5.
Een deelname aan Yin yoga met live harpspel = € 14

plaats van de les: balletzaal C.C. 't Vondel, Leide te 1500 Halle

Na de proefles koop je een 10-beurtenkaart (70 euro of 105 euro, 1 jaar geldig voor alle lessen, sportverzekering inbegrepen, persoonlijk, niet overdraagbaar)

Een beurtenkaart is geldig voor alle lessen.

Ontspannen en lichte sportkledij aantrekken. Breng matje, kussen en eventueel dekentje mee. Denk ook aan een flesje water!

Terug naar boven