Anke Read

Yoga

Yoga is to the mind, what laughter is to the soul and what soap is to the body- S.E. Earp

Yoga is, in tegenstelling tot wat vele mensen denken, veel meer dan enkel het uitvoeren van rustige bewegingen en het beheersen van je ademhaling. Het is een heuse levensstijl die haar oorsprong vindt in India. Yoga staat voor het samenbrengen van je lichaam, je geest en je ziel. 

Wie yoga beoefent zal de kans krijgen naar binnen te keren en zo een diep inzicht in zichzelf te krijgen waardoor je steviger in je schoenen komt te staan. 

Ook op fysiek vlak heeft yoga heel wat voordelen: 

Achter de mooie en uitdagende poses gaat immers veel meer schuil dan op het eerste zicht duidelijk is. Naast het activeren en versterken van spieren waarvan je het bestaan misschien niet eens wist, zorgt yoga ook voor een betere doorstroming van de energiebanen in ons lichaam. 

Deze energiebanen lopen door onze organen en zorgen zo ook voor ontspanning/ontlasting van deze organen. Hierdoor worden blokkades opgeheven, waardoor we ons energieker en beter in ons vel gaan voelen. 

 

Natuurlijk draagt het regelmatig beoefenen van yoga bij tot een soepel lichaam in zijn geheel, want yoga werkt diep tot in je bindweefsel. Maar je hoeft helemaal niet super lenig te zijn om aan yoga te kunnen doen! Het enige wat je nodig hebt is je ademhaling. 

Wie kan ademen, is geschikt voor yoga. 

De lessen zullen bestaan uit een combinatie van Vinyasa yoga en Yin yoga;

Vinyasa yoga is een intensievere vorm van yoga waarbij je de poses uitvoert op het ritme van je ademhaling. Deze vorm van yoga wordt ook wel Power yoga genoemd. De bewegingen worden in een flow herhaaldelijk uitgevoerd.

Bij Yin yoga is het net de bedoeling je spieren zo weinig mogelijk te gebruiken. In de poses laten we de zwaartekracht zijn werk doen om in een diepe stretch en zo ook ontspanning te komen.