Donatie verslagen 2018

Donatie verslagen 2018

saldo januari 2018 € 624.14

donatie Helena: € 25

donatie Visions: € 3

saldo € 652.14

3 september 2018 11u-13u: harptherapie aan huis
Ik bezocht vandaag vanuit het Amitolafonds een dame bij haar thuis met de harp. Morgen wordt ze opnieuw opgenomen op de dienst hematologie voor 5 weken behandeling in isolatie.
Omdat de dame sterk geïnteresseerd is in alle mogelijkheden met harptherapie, vertel ik haar over de verschillende opties en toepassingen. Ze vertelt me dat ze op zoek is naar 'hoe mediteren'. Daarom starten we de harpsessie vanuit een meditatie met vlinders en ik ondersteun de woorden met een meditatief harpspel in haar grondtoon. Vervolgens speel ik een via een 'Keltische cirkel' naar verlichting. Het is pas tijdens het afsluiten van de sessie waarbij ik in 'angel mode' speel dat ik een diepe ontspanning zie in haar gelaat.
We praten nog geruime tijd na, onder andere over wat ze heeft ervaren tijdens het harpspel. Ze deelt dat het harpspel met de meditatie een sterke lichamelijke reactie uitlokte op de plaats waar de kanker ontstaat. Ook de ontspanning in het gelaat heeft ze gevoeld als prikkels op de tong.
De harmoniserende trillingen zijn dus sterk binnengekomen en we spreken af dat ik haar tijdens de volgende weken in isolatie regelmatig bezoek met de harp indien het toegelaten kan worden op de steriele dienst hematologie.

2u harpspel zonder vervoerskosten: 100 euro
saldo 552.14 euro

10 september 2018 - UZ Brussel:
Ik bezoek de dame die behandeld wordt in UZ brussel op de dienst hematologie. In afwachting van het toedienen van een nieuwe immuuntherapie tegen leukemie bezoek ik haar op haar kamer. De medicatie is niet tijdig in het ziekenhuis aangekomen, daarom mag deze dame vandaag opnieuw naar huis. Ik speel enkele melodieën die rust brengen, vertrouwen en harmonie. "Ik krijg altijd een krop in de keel", vertelt ze me. Ik nodig haar uit om volgende keer de krop zeker los te laten, wat het is juist de opluchting en de verlichting na het harpspel dat helend werkt.

30 minuten harpspel zonder vervoerskosten: 25 euro
saldo 527.14 euro

23 september 2018 - UZ Brussel
Ondertussen is de immuuntherapie toegediend en de dame blijft in observatie. We werken verder rond de vraag naar meditatie. Ik begeleid met de harp een meditatie met focus op de ademhaling. Vervolgens zing ik het "segenslied" (Uschi Laar) en verbinden dit therapeutisch lied begeleid op de harp aan persoonlijke intenties.
1 u harpspel, 50 euro, vervoerskosten: 25 euro
saldo 452.14 euro

25 september 2018 - thuisbezoek
De immuuntherapie wordt goed verdragen en ik bezoek de dame bij haar thuis. Ik nodig de familie uit om samen te genieten en te ontspannen bij het harpspel.
Ik open de therapiesessie met het "Segenslied".
Er is bij de dame nood aan 'gewoon luisteren', ik speel daarom opnieuw een Keltische cirkel in haar grondtoon. Het valt haar op dat ze het warm krijgt van het harpspel, wat duidt op het goed ontvangen van de positieve energie.
De sessie wordt vandaag afgesloten in "angel mode" met het lied "amazing grace" waarbij ik de aanwezigheid en ondersteuning vraag van de engelen bij deze dame die op zoek is naar genezing en heling.

1u harpspel zonder vervoerskosten: 50 euro
saldo 402.14 euro

donatie Michelle: 200 euro
saldo 602,14 euro

28 september 2018 - thuisbezoek
Tijdens een thuisbezoek werk ik verder op de aangename ervaringen van enkele dagen geleden: ik speel in "angel mode" op de kleine harp terwijl ik de kleine harp op de buik leg. Het is wat zoeken naar de beste houding zowel voor mezelf als voor de dame die de harptherapie ontvangt maar eens gevonden, merk ik aan de ontspanning in lichaam en gelaat dat de helende klanken goed ontvangen worden.
Bij het afsluiten deelt de dame dat ze het heel fijn vond.

1u harpspel zonder vervoerskosten: 50 euro
saldo 552.14 euro

4 oktober 2018 - thuisbezoek
Een mooiere evaluatie van mijn werk als harptherapeute als deze, kan ik niet krijgen: de zus van de dame die lijdt aan leukemie en behandeld wordt met immuuntherapie in UZ Brussel vertelt me:" mijn zus belde me op na de sessie harptherapie, en ik wist onmiddellijk dat jij langs geweest was, ik hoor het aan haar stem!"
Vandaag bracht ik opnieuw een bezoek aan huis met de grote harp. ik had me voorgenomen dat in navolging van het ervaren van de harpklanken op de buik tijdens vorige sessie, dat het nu fijn zou kunnen zijn om de harp op een andere wijze fysiek te ervaren, met de rug tegen de kolom van de harp. De dame heeft rugpijn en het voorstel wordt positief onthaald.
De hele sessie kan de dame blijven zitten met de rug tegen de harp, ondanks de rugpijn.
De evaluatie is positief maar de klanken die met de kleine harp op de buik binnen komen, vond ze toch sterker.
Morgen is er weer een dag van behandeling en als het kan voor haar, bezoek ik haar morgen opnieuw en herhalen we de sessie met de harpklanken die via de romp het lichaam harmonisch doen trillen.

1u harpspel met vervoerskosten: 50 + 15 euro
saldo 487.14 euro

9 oktober 2018 - thuisbezoek
We beginnen de sessie met het kiezen van een affirmatie, het boekje valt open op "ik ben gezond en gelukkig". Ik speel zacht op de achtergrond.
Het plaatsen van de harp op de buik brengt opnieuw diepe ontspanning.

1u harpspel met vervoerskosten 50 + 15 euro
saldo 422.14 euro

12 oktober 2018 - thuisbezoek
Ik speel vandaag ondersteunend, er is grote vermoeidheid.
Verschillende zachte melodieën, speciaal geschreven voor harptherapie, brengen diepe ontspanning en bevorderen het algemeen welzijn.
Het Segenslied (U. Laar) rondt de sessie van vandaag af. ik plaats me dicht bij de dame en plaats de kleine harp op de zetel. Ik nodig uit om de trillingen aan te voelen met de hand en de helende klanken zo beter te laten binnen komen.
1u harpspel zonder vervoerskosten 50 euro
saldo 372.14 euro

16 oktober 2018 - thuisbezoek
Er is meer energie en daarom starten we vandaag opnieuw met een affirmatie rond onvoorwaardelijke zelfliefde. Ik nodig de dame uit om het Segenslied mee te zeggen of zingen.
Vervolgens begeleid ik een 'regenboogmeditatie' met de harp, het lichaam dat nood heeft aan heling wordt volledig omgeven door regenbogen en heerlijke klanken.
De meditatie met visualisatie bracht diepe ontspanning, ik zie het op het gelaat!
1u harpspel zonder vervoerskosten 50 euro
saldo 322.14 euro

19 oktober 2018 - thuisbezoek
De dame die ik de voorbije weken regelmatig bezoek, stelde me meermaals de vraag of het moeilijk is om zelf harp te kunnen spelen: "het is zo ontspannend en als ik dat dan elke dag zelf kan doen..." Dat bracht me tot de aankoop van een plat harpje de Traumleier, geïnspireerd door de Reverie harp van Peter Roberts. Je legt het harpje in de vorm van een ei op je buik en door de ronde constructie en het volle hout is er een zeer sterke trilling die in het lichaam binnenkomt. Het harpje is gestemd in een pentatoniek waardoor het glijden over de snaren heel harmonieus klinkt.
We komen tot een heel bijzonder samenspel van de Traumleier en de kleine harp. Ik laat het harpje bij de dame zodat ze tijdens de komende week er regelmatig op kan spelen.
1u harpspel zonder vervoerskosten 50 euro
verhuur Traumleier 1 week - 5 euro
saldo 267.14 euro

27 oktober 2018 - thuisbezoek
Het gaat opnieuw iets minder goed met de dame die ik vandaag opnieuw thuis bezoek. Het percentage kankercellen is opnieuw gestegen, dus is de stap tot celtransplantatie weer minder binnen bereik. Dat brengt ontmoediging en wanhoop.
Met een eeuwenoude healing song van Hopi-indianen "now I walk in beauty" probeer ik hoop te brengen. De trillingen van de stem en de harp ontroeren. Ik herhaal het lied meermaals, er ontstaat een positieve energie.
Vervolgens neem ik de Traumleier bij me en vertel de dame over de frequentie van de noot mi die in Gregoriaanse zangen veel gebruikt werd omwille van de sterke frequentie die tot in elke cel trilt. We spelen een melodie op de Traumleier rond alle mi-noten.
Daarna breng ik de kennis die ik opdeed in de cursus "integrated energy training" (IET) erbij. Ik verzorg een helende meditatie samen met de Traumleier die op de buik van de dame ligt.
Ik laat de Traumleier daar zodat deze dagelijks kan gebruikt worden in functie van heling, meditatie en diepe ontspanning.
1u harpspel zonder vervoerskosten 50 euro
verhuur Traumleier 1 week - 5 euro
saldo 212.14 euro

6 november - thuisbezoek
Ik tref de dame waar ik de voorbije weken voor speelde, erg vermoeid aan na een weekje herfstonderbreking. De Traumleier is amper gebruikt, zelfs daarvoor voelde de dame zich te vermoeid.
Ik luister naar de toon van haar stem die door de uitputtende ziekte nu anders klinkt, en speel eerst activerend voor de energiepunten in haar grondtoon. Vervolgens speel ik een Keltische cirkel die verlichting brengt. Het is opnieuw tijdens de afsluitende "angel mode" dat er diepe ontspanning komt. De dame glijdt weg in een diepe slaap.
sessie harptherapie - 40 minuten, zonder vervoerskosten 35 euro

6 november 2018 - balletzaal CC 't Vondel
Helende klanken brengen troost tijdens herdenking van Tempo danseres en Tempo dansdocent Sarah.
Vrienden en familie zijn verzameld rond de grote harp en nemen deel aan het helend harpspel met de kleine Traumleier. De Traumleier nodigt uit om weg te dromen op zachte harpmuziek en in gedachten en fijne herinneringen samen verbonden te zijn met de dochter, de vriendin, danseres, dansdocent, collega die we missen...
herdenkingsdienst 30 minuten, zonder vervoerskosten 25 euro
saldo 152.14 euro

donatie Lieve 20 euro
donatie Ingeborg 5 euro
saldo 177.14 euro

13 november - thuisbezoek
De dame die ik thuis opnieuw bezoek heeft veel pijn door complicaties. De harp brengt ontspanning en daardoor helpt de sessie harptherapie de pijn te verzachten.
Ik zie dat de gelaatstrekken van de dame bij mijn vertrek opnieuw zachter zijn.
sessie harptherapie - 40 minuten, zonder vervoerskosten 35 euro

20 november - thuisbezoek.
Ik breng opnieuw een bezoek aan huis na een onderbreking door een ziekenhuisopname. De pijn is nog niet helemaal weg maar het gaat opnieuw beter.
Ik breng de Traumleier harp opnieuw mee en we zoeken naar mogelijkheden om dit prachtig instrument intenser te kunnen gebruiken. Zo komen we op het idee om het instrument op het bed te leggen en ligt het gemakkelijk ter beschikking bij het ontwaken en bij het inslapen. De trillingen van dit platte harpje in eivorm zijn sterk en brengen diepe ontspanning.
De dame deelt dat ze graag luistert naar harpIk speel vandaag volgens verschillende natuurelementen, ik begin met het element vuur om kracht door te geven, het muziekstuk aarde is grondend en bij het element hout associeer ik een wandeling in het bos.
sessie harptherapie - 40 minuten, zonder vervoerskosten 35 euro
huur Traumleier (1 week) 5 euro

23 november - thuisbezoek
Ik breng vandaag een schilderij mee van de levensbloem alsook wat literatuur over de levensbloem.
De dame mediteert bij het aanschouwen van de levensbloem en ik speel harp voor haar, geïnspireerd door de levensbloem.
Ik eindig in Angel Mode en zing drie keer Amazing grace. Op het einde van het harpspel is de dame in een diepe slaap. Ik probeer geen lawaai te maken bij het verlaten van de living maar als ik de deur wil openen, spreekt ze me toe:" oh, zo jammer dat ik je harpspel niet gehoord heb want ik ben opnieuw in slaap gevallen! Het ontspant me zo ongelooflijk!"
sessie harptherapie - 40 minuten, zonder vervoerskosten 35 euro

27 november - thuisbezoek
Ik breng vandaag de oceandrum mee, ziek zijn betekent soms weinig of niet op vakantie kunnen maar in de geest is alles mogelijk. Uit de oceandrum glijden golven te voorschijn door kleine bewegingen van de dame die ik vandaag opnieuw thuis bezoek. ik begeleid met de golvende drieklanken op de harp.
Vervolgens vraagt de dame om Amazing Grace te spelen, deze keer neemt ze het harpspel met zang op "voor het geval ze opnieuw in slaap valt", zegt ze lachend.
Na Amazing grace ga ik nog even terug naar de zee en speel zachte improvisaties, geïnspireerd door de golven, de wind, het zand, de meeuwen,...
sessie harptherapie - 40 minuten, met vervoerskosten 50 euro
huur Traumleier 1 week 5 euro
saldo 12.14 euro

donatie Ingeborg 5 euro
donatie Ann 50 euro
saldo 67.14 euro

januari en februari 2019
De Traumleier met vlinder wordt gehuurd door een dame die in afwachting van een onderzoek van de darmen, bewust helend thuis dagelijks wil ontspannen met soundhealing.
huur Traumleier 40 euro

saldo 27.14 euro
donatie ingeborg 5 euro
saldo 32.14 euro