top of page

Amitola fonds, erkend door Stichting Pelicano, Stichting van openbaar nut

 

onder de hoge bescherming van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Astrid en erevoorzitterschap van Em. Prof. Dr. Marc Bossuyt, Em. voorzitter van het grondwettelijk hof.

 

Het Amitola fonds heeft als doel om harptherapie aan te bieden in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of palliatieve eenheden, los van de financiële middelen van de persoon waarvoor er aan het ziektebed harptherapie wordt verzorgd.

 

Daarnaast wil het Amitola fonds een tegemoetkoming bieden aan patiënten die op lange termijn ondersteuning ervaren bij het regelmatig ontvangen van Vibro Akoestische Harptherapie in de Amitola praktijk voor harptherapie.

 

Bovendien kan eenieder een aanvraag tot tegemoetkoming indienen indien de aanvrager niet over de financiële middelen beschikt om in zijn of haar ziekteproces begeleid te worden via harptherapie.

 

Het Amitola fonds is een onderdeel van Tempo centrum vzw (www.tempocentrum.be) en werd opgericht door Christine Van Den Bossche.

 

Christine Van Den Bossche volgde de opleiding harptherapie in California – USA (International Harp Therapy Program – Christina Tourin) en in München – Duitsland (Institut für Harfe und Musikheilkunde – Uschi Laar). Daarna werden er verdiepende studies gevolgd bij Ludwig Conistabile (Italië) – Soundcocoon and Guided Imagery Meditation with harp en bij Sarajane Williams (USA) – Vibro Acoustic Harp Therapy.

 

 

 

 

 

 

 

Harptherapie is een eeuwenoude helende kunst, gekend van de Griekse god Apollo, afgebeeld in Egyptische piramides en vermeld in het oude Testament. Harptherapie richt zich naar het bevorderen van het algemeen welzijn en het welbevinden van de patiënt via de zachte klanken en helende trillingen van de harp of droomlier.

 

De diepe ontspanning die ervaren wordt tijdens en na de harptherapie ondersteunt de patiënt in lichaam en geest. De ziekte wordt beter gedragen en verdragen maar ook pijn vermindert zowel tijdens als enige tijd na de harptherapie. Vitale functies verbeteren: verhoogde zuurstofopname, lagere hartslag, lagere bloeddruk, vernieuwde energie. Vooral de Vibro Akoestische Harptherapie (zie foto) heeft een sterke invloed op pijn, spierspanning en mentale spanning. De patiënt voelt de trillingen van de pedaalharp, versterkt door een tafel met acht luidsprekers en ervaart verlichting, opluchting en vooral intense en diepe ontspanning in lichaam én geest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de donaties aan het Amitola fonds biedt Christine Van Den Bossche haar diensten aan als harptherapeute in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en palliatieve eenheden en aan patiënten die harptherapie volgen ter ondersteuning van hun langdurige of chronische ziekte.

 

 

Voor stortingen vanaf 40 euro op jaarbasis op

BE39 0689 4267 4319 – Amitola fonds

met vermelding harptherapie ontvangt u automatisch een fiscaal attest, dankzij de erkenning door Stichting Pelicano.

fonds1.JPG
fonds2.JPG
fonds3.JPG
bottom of page