top of page

werking Amitola Fonds

vanaf januari 2023:

wekelijkse aanwezigheid met harp en droomlier op dageenheid oncologie van het Sint Maria Ziekenhuis te Halle.

15.01.2023 - thuisbezoek te Grimbergen: 

K. wil graag een intense ervaring met de droomlier op de flank die na operatie aan de long niet meer "in harmonie" voelt. 

Ik breng haar eerst met zachte melodieën in diepe ontspanning. De dame ligt op de grond, ik plaats de kleine harp op de grond naast de linkerzijde, hoofd, rechterzijde, voeteinde. De plankenvloer geeft de trillingen van de harp door aan haar volledige lichaam.

Met een improvisatie in Angel Mode beëindig ik deze sessie. 

verslagen 2022:

13.01.2022 - "spoed-harptherapie" - Amitolapraktijk Gooik
Ik word gecontacteerd met de vraag of de dame naar de praktijk mag komen voor een harptherapie. De dame heeft veel last van 3 dagen constipatie na de chemobehandeling.
Ik maak me vrij om haar te ontvangen. We kiezen voor een direct contact van de droomlier op de buik en rug. De darmen reageren onmiddellijk op de sterke trillingen van de droomlier.
De dame vindt ook na drie dagen behandeling en ongemak een diepe ontspanning.
De dame neemt een droomlier mee die ze thuis dagelijks kan gebruiken om de goede werking van de ingewanden te ondersteunen.
Eens thuis laat ze me weten dat de stoelgang weer gestart is en er een rustige werking van de darmen is ontstaan! Ze bedankt me dat ze zo hart/pelijk "in spoed" werd ontvangen.

 

27.01.2022 creatieve harples voor kankerpatiënt aan huis
Ik verzorg een creatieve harples bij een dame aan huis. De eenvoudige melodie brengt met de helende klanken rust in het huis. Ik nodig de dame uit om de melodie te zingen, samen met de harp. De trillingen van de stem en de harp versterken elkaar exponentieel.
Ik krijg wat later een bericht met een opname die de dame maakte: ze heeft een tekst voor het lied gemaakt, ze zingt terwijl ze harp speelt: "angels found me"!


03.02.2022 - vibro akoestische harptherapie in de Amitolapraktijk voor kanderpatiënt
Na de vele chemobehandelingen is er bij de dame waar ik voor speel een bijna chronische vermoeidheid ontstaan. Ik nodig haar daarom uit voor een sessie op de vibro akoestische tafel die de trillingen van de pedaalharp ontvangt. Met het doel om energie op te bouwen, verzorg ik de sessie.
Als de dame vertrekt, merk ik aan haar blik, haar gelaatsuitdrukking, haar houding, de kracht van haar stem, haar manier van stappen dat het doel bereikt is: de energie borrelt terug in lichaam en geest!

begeleiding van kankerpatiënt in laatste fase van haar strijd tegen de ziekte:

28 juni 2022: aanwezigheid met droomlier op intensieve zorgen in OLV - Asse

29 juni - 11 juli 2022: dagelijkse aanwezigheid met droomlier en harp op neurologie OLV - Aalst

12 - 25 juli 2022: dagelijkse aanwezigheid met droomlier en harp op palliatieve eenheid "De Rank" te Asse

december 2022:

Grimbergen - thuisbezoek

Ik bezoek K. thuis. Ze kreeg voor het weekend immunotherapie en daarom stelde ik voor om haar een sessie harptherapie aan te bieden vanuit het Amitolafonds.

K. neemt plaats op een yogamatje in een open ruimte. Dat geeft me de mogelijkheid om rond haar te stappen terwijl ik de kleine therapieharp draag. Ik stap drie keer rond haar met zachte, helende klanken: voor lichaam, geest en ziel.

Daarna leg ik de droomlier eerst op de buik en daarna tegen de voetzolen. De darmen ondervinden wat last van de immunotherapie en de tenen zijn lichtjes verdoofd na de vorige behandeling met chemotherapie. 

Bij de eerste noten die de droomlier op de buik doen trillen, hoor ik reactie van borrelende organen.

Na de sessie deelt K. met me dat ze het heel fijn vind dat de droomlier ook op de ribben lag. "Het was alsof het litteken van mijn operatie aan de longen geheeld werd. Dat deed echt deugd! Het voelde bijzonder fijn aan!"

Haar partner die mee kon genieten van de sessie, laat me uit. K. blijft graag even liggen. "Zo kan ik nog wat nagenieten!", lacht ze dankbaar. 

Ik contacteer de dame enkele dagen later. "Ik ervaar deze keer een blijvende warmte.", antwoordt ze me op mijn vraag of ze een invloed van de helende trillingen van de harp en droomlier ervaarde.

Beersel - thuisbezoek

De lange chemotherapie brengt uitputting en constipatie in de darmen. Ik werk vooral met de droomlier op de buik, flank en rug. Met een repertoire, speciaal geschreven voor harptherapie, breng ik de dame tot diepe ontspanning.

We nemen afscheid met twee woorden: "zalig" ... "bedankt"

verslagen 2021:

april 2021: Leuven - 3 bezoeken aan huis met harp en droomlier
Een dame die vorig jaar "harples zonder noten" op de droomlier volgde, vertelt me het verdrietige nieuws dat er darmkanker is vastgesteld met uitzaaiingen.
Ik stel voor dat ik een droomlier bij haar thuis breng die ze ter beschikking kan houden gedurende de hele chemobehandeling.
Bij het eerste thuisbezoek is de dame erg moe. Ik leg de droomlier op haar buik. De trillingen brengen onmiddellijk diepe ontspanning.
Daarna speel ik voor haar verschillende ontspannende melodieën op de Keltische harp. C. valt in een diepe slaap. Ik vertrek uit de kamer met de harp en laat de droomlier bij haar achter.
Ze hoort me niet vertrekken. Wat later op de dag ontvang ik een bericht dat de sessie haar - ook in haar slaap - enorm deugd heeft gedaan.


Bij een tweede bezoek vraagt ze om heling te brengen met de Keltische harp.
Ik vertel haar over mijn studie in Duitsland waar tijdens de chemobehandeling een harptherapeute harp speelt met de bedoeling om de energiepunten (chakra's) in het lichaam te activeren.
De dame staat volledig open voor deze harpsessie en ze plaatst zich met de voeten op de harp. Bij elk chakra zing ik een klank. Zo ontstaat er een dubbele trilling op de frequentie van het energiepunt.
Als C. meezingt, brengt de trilling ook inwendig in haar lichaam diepe heling.
Na de energetiserende sessie speel ik in Angel Mode.

 

Het derde bezoek is meer dan welkom. C. heeft weinig energie. De vele behandelingen zijn zwaar.
Ik speel en zing eerst enkele liederen die ze kent. Ik gebruik ook de oceandrum. De dame sluit haar ogen en haar gelaat ontspant zich op de klanken van de zee, mijn stem en de helende harp.
Daarna ga ik opnieuw over tot een sessie voor het activeren van de chakra's met harp en zang. Na enige tijd vindt C. de kracht om mee te zingen.
Ik beëindig vandaag de sessie met een meditatieve improvisatie in haar grondtoon waarbij de verschillende energiepunten geïntegreerd worden in een aangename melodie.

 

donderdag 29 april - Zemst - crematorium Daelhof
Ik ben dankbaar aan alle donateurs van het Amitolafonds dat ik troostend harpspel met "muziek vanuit mijn hart" kan aanbieden aan de ouders die afscheid moeten nemen van hun jong kind.

8 juni 2021: Leuven - huisbezoek met de grote Keltische harp
Ik nam in het weekend een sessie "deep relaxation and guided imagery meditation with harp" op voor een dame die aan de tweede reeks chemo begint, met de bedoeling dat ze naar deze opname kan luisteren in het ziekenhuis. De dame laat me weten dat ze moeite heeft om mijn stem te horen op de opname vanwege haar verminderd gehoor maar dat ze al 5 keer geluisterd heeft naar de opname!
De chemo loopt vandaag nog verder en ik stel voor dat ik tot bij haar thuis kom en een gelijke sessie verzorg live, zodat ze ook de woorden en de begeleidende tekst die zo belangrijk is bij deze methode, kan horen.
Met het zonnig weer kunnen we in de tuin zitten, zonder mondmasker! Ik begeleid haar met mijn stem en de harp naar "een magisch bos". Na de sessie kijkt de dame me aan en ik krijg een grote lach op een heel ontspannen gelaat: "Ik heb in het bos gedanst en ik voelde me zo dankbaar!"
Later op de dag ontvang ik een bericht dat ze zich heel goed voelt!

woensdag 11 augustus - huisbezoek met de grote Keltische harp
Bij mijn aankomst in het huis van de dame waar ik reeds meerdere keren voor speelde, merk ik dat de vele chemo behandelingen zorgen voor verzwakking en vermoeidheid.
Ik stel voor om deze keer een Keltische cirkel te spelen voor haar. Met het contact van de voeten op de harp hoop ik zo een stimulering te brengen aan de voeten die door de chemo tintelen en gevoelloos aanvoelen.
Ik speel een diepe baslijn om sterke trillingen te kunnen doorgeven.
Omdat ik vooral wil energie doorgeven, hou ik het tweede deel van de cirkel kort. Tijdens het tweede deel benader ik met het harpspel de emoties. Tijdens het derde deel van de cirkel speel ik "naar het licht". "uplifting", zoals het Engels woord het mooi omschrijft.
Ik eindig met een zachte, dansante melodie.
Als ik thuis ben, krijg ik een berichtje: "Je hebt de energie weer doen stromen!"

woensdag 1 september
Ik nodig een dame uit voor een vibro akoestische harptherapie in mijn praktijk te Gooik. Ze volgt reeds enkele jaren de lessen creatieve harp maar nu een zware ziekte voor de tweede keer hun gezin treft, vindt ze soms de kracht niet om zelf harp te spelen, vertelde ze me.
Bij de vibro akoestische harptherapie worden de trillingen, versterkt door een speciaal ontworpen tafel met 8 luidsprekers, aan het lichaam doorgegeven. Er wordt steeds voor en na de sessie een evaluatie gedaan van het niveau van pijn en spanning in het lichaam en van de gemoedstoestand.
De score voor pijn/spanning in hoofd, nek, schouders en rug dalen opmerkelijk van een hoge waarde tussen 5 en 8 naar 2 en 3 na de vibro akoestische harptherapie. Ook naar het gemoed is er een duidelijk verbetering.
Wat mij vooral opvalt is de verandering in het aangezicht, van gespannen en getrokken naar ontspannen en zachte blik.
We eindigen de sessie met een korte babbel over het mooi gezin, haar prachtige kinderen... de dame vertrekt dankbaar en lacht...

harptherapie "op maat" tijdens een chemobehandeling
dinsdag 21 september: Ik bezoek een dame thuis tijdens de chemobehandeling met de kleine harp. We plaatsen ons in de tuin bij dit heerlijk weer en ik speel een harpspel op de kleine harp, activerend voor de energiepunten in het lichaam.
Bij het beëindigen van het harpspel krijg ik een prachtige glimlach!


vrijdag 24 september: De pomp voor de chemobehandeling is afgekoppeld en ik krijg vandaag bezoek in de praktijk te Gooik voor een vibro akoestische harptherapie. De bijwerkingen van de vele chemobehandelingen eisen hun tol: vermoeidheid en verlies van gevoel in de vingers, handen, tenen, voeten en nu ook onderbenen.
De massagetafel die de trillingen van de harp doorgeeft, brengt soelaas! Onmiddellijk na de sessie getuigt deze dame dat ze een opmerkelijk verschil voelt. De dag erop krijg ik een mooi bericht: "Mijn handen en voeten voelen nog steeds beter aan! Ik ben blij met je hulp!"

21.10.2021 - Asse - thuisbezoek
dag tegen kanker - Amitolafonds schenkt een privéles yogawellness en ha(r)ppiness na chelobehandeling
De droomlier, harp en zang brengen in het eerste deel van de les aan huis vernieuwde energie.
Met ademhalingsoefeningen, ondersteund door live harpspel, wordt de kortademigheid na de chemobehandeling bijna onmiddellijk verholpen.
Zachte, aangepaste yoga oefeningen doen de energie weer stromen. Wanneer het kan, wordt de droomlier in de yogapose op het lichaam gelegd. "Dit is pure verwennerij!" zegt de dame.
 

22.10.2021 - het Amitolafonds ondersteunt een behandeling van 10 beurten met de vibro akoestische harptherapie bij langdurige depressie en burnout.
Een dame kiest ervoor om deze behandeling met helende klanken een kans te geven om uit een aanslepende depressie en burnout te geraken.
Na de eerste behandeling voelt zij zich heel licht en geeft ze een daling van spanning in hoofd, nek, schouders, rug en abdomen aan van een subjectieve waarde voor pijn van 9 en 8 naar waarden van 2 en 1. Haar gemoed gaat van slecht (waarde 9) naar heel ontspannen en opgelucht (waarde 2).

25.11.2021 - Asse - thuisbezoek
Harptherapie aan huis brengt diepe ontspanning en vernieuwde energie bij dame na de chemobehandeling.

01.12.2021 - Een klankenbad en geleide meditatie met de harp wordt aangeboden in de Amitolapraktijk aan een dame die alle last en zorg voor haar zieke echtgenoot draagt. De geleide meditatie met harp brengt haar naar een wonderlijke plek. “Ik was alleen op mijn plek vol licht en vrede, maar ik voelde me niet alleen en dat heeft me veel deugd gedaan!”, vertelt ze, “Als ik het moeilijk heb thuis, zal ik nog regelmatig terugdenken aan de mooie melodieën en klanken en de mooie beelden.”

16.12.2021 - vibro akoestische harptherapie in de Amitolapraktijk voor kanderpatiënt
De dame kwam enorm vermoeid toe. Met de techniek van een klankenbad, in combinatie met de vibro akoestische harptherapie, wordt elke noot en helende klank gevisualiseerd als licht en energie dat elke cel van het benoemde lichaamsdeel vervult.
Na de sessie krijg ik een prachtige vreugde te zien die de dame uitstraalt in haar ogen en brede glimlach.
Later vertelde ze me dat ze eerst een sterke reactie heeft gehad in haar darmen om daarna een diepe slaap te vinden: "Ik voel me beter!"

bottom of page